întrebări frecvente

Cum este vremea în România?

Condițiile meteo din România pot varia în funcție de anotimp.

În orice caz, te sfătuim să verifici o prognoză precisă pe Weather.com, înainte de a începe să împachetezi. Iată câteva condiții meteo generale din România!

Ianuarie, Februarie
Vremea: rece, umedă, zăpadă probabilă sau precipitații înghețate mixte. Temperaturile pot varia de la -10 la 5 grade Celsius. Dacă bate vântul, pot ajunge sub zero.
Ce sa porți: Îmbracă-te în straturi, deoarece magazinele și restaurantele vor fi probabil foarte călduroase. Ia cu tine o umbrelă, o haină călduroasă, o eșarfă, o pălărie/căciulă, mănuși și niște pantofi buni, rezistenți la intemperii.

Martie, Aprilie
Vremea: martie nu este la fel de friguroasă ca februarie, dar vei avea nevoie totuși de o haină mai calduroasă. Temperaturile din martie pot varia de la 5 la 15 grade Celsius.

Ce să porți: Adu o umbrelă, o haină mai călduroasă și poate mănuși. Probabil că nu va ninge, dar se știe că ninge în aprilie la fiecare câțiva ani.

Mai, Iunie
Vremea: Primăvara este cea mai bună perioadă atât pentru oraș, cât și pentru munte, fără îndoială. Primăvara înseamnă, de obicei, mai puțină umiditate și temperaturi între 15 și 25 de grade Celsius.

Ce să porți: Ia cu tine o umbrelă. În luna mai, o jachetă ușoară de primăvară sau un pulover nu foarte gros sunt probabil lucrurile de care vei avea nevoie. Dacă ești prins fără umbrelă, cumpără una ieftină de la vânzătorii ambulanți omniprezenti care apar pe străzi la prima picătură de ploaie.

Iulie, August
Vremea: fierbinte, umedă, lipicioasă, uneori averse uşoare. Și asta afară, e puțin mai răcoare la munte. Temperaturi între 25 și 35 de grade Celsius, în unele zile din august pot ajunge până la 40 de grade în oraș.

Ce să porți: Poartă îmbrăcăminte ușoară: cele mai bune sunt fibrele naturale, în special bumbacul și inul.

Septembrie, Octombrie
Vremea: Începe călduroasă, umedă, dar se termină puțin rece. De la 1 septembrie la 20 septembrie, temperaturile anticipate sunt de 25-30 de grade (Celsius). În perioada 21 septembrie – 10 octombrie, te poți aștepta la maxime de 20-25 de grade (Celsius). Dincolo de asta, maximele pot fi între 10-20 grade Celsius.

Ce să porți: Ia cu tine haine de vară cu un strat suplimentar sau două. Dacă vii în ultima parte a lunii octombrie, nu te aștepta să porți pantaloni scurți și, deși s-ar putea să nu ai întotdeauna nevoie de o jachetă, probabil ar trebui să ai una la tine.

Noiembrie, Decembrie

Vremea: Te poți aștepta la maxime în intervalul 5-10 grade Celsius în noiembrie și -10-5 grade Celsius în decembrie.
Ce să porți: Adu cu tine o jachetă mai grea și ia în considerare să ai și o pălărie/căciulă, o eșarfă și mănuși.

Există restricții de vârstă pentru excursiile The Traveling Tulip?

Da! În funcție de turul pe care dorești să îl faci, se pot aplica restricții de vârstă.

Exemple de tururi cu restricții de vârstă: tururi de degustare de vinuri (18 ani și peste); excursii pietonale (nu au neapărat restricții de vârstă, dar este implicată activitate fizică, așa că s-ar putea să nu fie potrivite pentru anumite persoane).

Dacă nu sunteți sigur dacă se aplică restricții de vârstă pentru unul dintre tururile noastre, nu ezitați să ne întrebați înainte de a rezerva.

Mă puteți ajuta să-mi aranjez vizele de călătorie?

Din păcate, nu oferim acest serviciu, în acest moment.

Dar dacă nu ești sigur dacă ai nevoie de viză pentru a călători în România, ne putem da seama împreună! Măcar atât putem face 🙂

Pot să mă alătur unui tur mai târziu sau să-l părăsesc mai devreme?

Aceasta depinde de tipul de tur pe care l-ai ales.

Putem vorbi despre asta de la caz la caz, dar de obicei îi sfătuim clienții să rămână cu noi fie ploaie, fie soare 🙂

Câte persoane se pot alătura unui tur?

Este misiunea noastră să oferim clienților noștri experiența completă românească. De aceea preferăm să avem grupuri mici, cu până la 20 de persoane.

Dacă dorești să faci rezervări în numele unui grup mai mare, contactează-ne direct și putem rezolva ceva!

Sunt incluse transferurile de la aeroport?

Organizăm transferuri de la aeroport, iar costul acestui serviciu este inclus în costul total al pachetului de călătorie.

Dacă, desigur, ai altceva în minte, suntem siguri că putem găsi o soluție.

Spune-ne detaliile tale de călătorie și o vom realiza!

Am nevoie de atenție specială. Puteți satisface nevoile mele?

Compania noastră va face tot posibilul pentru a satisface cererile și nevoile tale.

Dacă ai probleme de mobilitate, îți sugerăm să aduci cu tine un coleg de călătorie care te poate ajuta așa cum ai nevoie.

Vă rugăm să indici în formularul tău de rezervare cererile tale specifice. Cu cât știm mai devreme că ai o cerere specială, cu atât mai bine ne putem pregăti.

Trebuie să anulez călătoria pe care am rezervat-o cu The Travelling Tulip. Ce fac?

Deși ne va părea rău să nu te avem ca oaspete, înțelegem că anulările se pot întâmpla!

De îndată ce știi că trebuie să anulezi, te rugăm să ne suni la +40 722 463 622 (de luni până vineri, de la 9:00 la 17:00) sau ne poți trimite un e-mail la office@thetravelingtulip.ro. Vom revizui cererea ta și te vom informa cu privire la pașii suplimentari care trebuie luati.

Consultă termenii și condițiile noastre pentru mai multe detalii despre politica noastră de anulare!

Cum mă descurc cu moneda?

În România, moneda este RON. Vei putea folosi carduri de credit/debit în majoritatea locațiilor.

Cecurile de călătorie nu mai sunt o practică obișnuită, așa că este o idee bună să călătorești cu un card de credit și un card ATM sau un „card de numerar” emis de bancă special pentru călătorie. Este întotdeauna bine să ai mai multe opțiuni la dispoziție! Putem retrage bani pentru ATM-uri din România, dar, în funcție de banca de origine, s-ar putea aplica taxe bancare suplimentare.

Dacă dorești să călătorești cu numerar, te sfătuim să ai la tine EUR sau USD, deoarece acestea sunt cele mai comune valute din România. Te rugăm să NU schimbi nicio valută în RON, la casele de schimb valutar din aeroport, deoarece acestea nu oferă un curs de schimb corect.

Am nevoie de asigurare de călătorie?

Asigurarea de călătorie este obligatorie pentru toți călătorii și va fi prezentată înainte de plecare. (se aplică doar clienților străini)

Asigurarea ta de călătorie trebuie să ofere acoperire împotriva accidentelor personale, decesului, cheltuielilor medicale, repatrierii de urgență și răspunderii personale. De asemenea, recomandăm cu tărie să acopere anularea zborurilor sau schimbarea orelor de zbor, precum și situațiile în care bagajele și/sau efectele personale sunt pierdute.

Îmi voi putea încărca aparatele electronice?

În majoritatea locurilor, îți vei putea reîncărca aparatele la hotel.

Vă recomandăm să iei cu tine un adaptor, pentru tipul tău de priză. În călătoriile noastre cu mașina, majoritatea vehiculelor vin cu propria lor sursă de alimentare și ar trebui să poți reîncărca la bord. Adu, totuși, o baterie suplimentară pentru cameră pentru orice eventualitate.

Va funcționa mobilul meu?

Nu putem garanta niciodată că telefonul dvs. va funcționa așa cum doriți, deoarece acest lucru depinde de operatorul de telefonie mobilă de acasă.

Chat to your phone provider before you leave about global roaming and the costs involved, and get their advice on the coverage you’ll receive in the places you’re travelling in. Alternatively, you can usually pick up a local sim card on the cheap (just make sure you phone is unlocked!).

In addition to that, we might take you to place with limited coverage, in which case, you have to forget about your phone!

Is tipping commonplace in Romania?

Yes, in most places tipping is expected.

At your welcome meeting, ask your leader about the local custom and advice on how much is recommended at restaurants or with local guides.

At the end of your trip, if you’re happy with the service you received, providing a tip for the leader – though not compulsory – is appropriate. While it may not be customary to you, it’s of great significance to the people who will take care of you during your travels, inspires excellent service, and is an entrenched feature of the tourism industry across Romania.

Will I get internet coverage?

Yes, you will be able to connect to the Internet via wi-fi.

During our tours, we provide free wi-fi access to internet. The access will be, however, used for actions that require small amounts of data, such as social media browsing or internet searches. We will not be providing internet access for streaming or downloading/uploading data.

Hotels and restaurants do accommodate higher data streaming.

What are the medical and vaccination requirements?

Medical and vaccination requirements differ between nations.

As we are not medical practitioners, we unfortunately cannot advise on this issue. Please see your local GP or travel doctor for details and advice about current vaccination requirements.

What if I get ill or injured on the trip and unable to continue?

Don’t worry! Our leaders are trained to deal with these situations!

We will endeavor to get you help as quickly as possible. If you must leave the trip early due to illness, our local offices will help you find appropriate medical care and ensure someone at home is aware of the situation. We will do whatever we can to get you home or on your onward journey. Your travel insurance, which is compulsory on all our trips, should cover any costs incurred if illness occurs.

Do you still have questions? Don’t worry! Contact us before you book one of our tours and we will address any concerns you might have.